Gratis verzending vanaf 70 euro binnen NL. | Binnen 1-2 werkdagen verzonden | België vanaf 100 euro gratis verzonden
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Ray schrijf even een blog!!

Ray schrijf even een blog!!

‘Een blog? Nooit van gehoord, wat is dat?’

‘Dat je schrijft over iets of jezelf, maakt niet uit wat.’

Hey Ray, schrijf even een blog!

‘Een blog? Nooit van gehoord, wat is dat?’

‘Dat je schrijft over iets of jezelf, maakt niet uit wat.’

‘Okay Henk, ga ik doen.’

Waar ga je beginnen als je voor het eerst iets moet schrijven over jezelf en ook boeiend is om te lezen? Geen idee, maar ik ga een poging wagen.

De voorgeschiedenis begint ongeveer 25 jaar geleden aan de waterkant als Piet, Bertus en ik dagdromen om zelf onderlijnen op de markt te gaan brengen. We zijn van mening dat het veel beter kan en dat er misschien wel een fulltime baan uit kan rollen als het zou gaan lopen. Het blijft die dag bij dromen en ik sta ook op het punt te verhuizen naar een ander deel van het land.

Baitsolutions Ray abels oude foto

In die tijd bestond mijn visserij uit penvissen en op de randmeren wat uurtjes maken. Vissen in Amsterdam deed ik niet meer, maar ik werkte er nog wel dagelijks.

Ray Abels in Amsterdam spiegel

Er verstrijkt zes jaar voor ik weer terugkeer naar de grote stad en bij terugkomst zie ik bij toeval Piet en Bertus in hun winkel. Inmiddels is dan PB Products geboren en ik voel dat ik de boot gemist heb. We nemen de afgelopen 6 jaar door en uiteindelijk vragen de heren mij om voor PB te gaan knopen. Uiteraard wil ik dat doen, graag zelfs. Door bijna dagelijks ook in de winkel te zijn, ontmoet ik veel mensen uit de karperscene en zit dan ook al aardig gauw weer in Frankrijk aan de oever voor dikke karpers. Na een aantal jaren fanatiek te vissen en de drang naar een “bak” groot is, maar die niet op de kant komt, krijgt bij mij de frustratie de overhand. Plezier is weg en ik zit puur en alleen nog maar voor de kilo's aan de waterkant. De laatste sessie die ik maak, lig ik op mijn stretcher naar het water te turen en vraag mezelf af wat ik hier in godsnaam aan het doen ben. Ik sta op en begin in te pakken. Tegen een uur of één ‘s nachts kom ik thuis en kruip tegen mijn vrouw aan. “Ik ben er klaar mee” zeg ik tegen haar.

 

Ik houd het een aantal jaar vol en vis alleen af en toe nog met een pennetje. Dan komt ineens toch weer dat stemmetje die zegt : ‘moet je het niet weer eens een nachtje gaan proberen..?’ Ik rijd naar de dichtstbijzijnde hengelsportzaak en zie daar Piet staan achter de toonbank. Mijn oude nickname ‘Van Barneveld’ en de ‘breamanator’ vliegen weer door de winkel en ik voel me een beetje thuiskomen.

Ik krijg weer plezier in het vissen én zie het niet meer als een moeten. Dat geeft me de rust en zijn het de momenten in plaats van de kilo's die ik nodig heb om van mijn hobby te blijven genieten.

Ray Abels geniet van zijn baitsolutions vangsten

Inmiddels is ook Henk bij de zaak gekomen, die door Piet als aasgoeroe voorgesteld wordt; Baitsolutions is geboren.

Er ontstaat een vriendschap en al gauw bespreken we hoe we Baitsolutions misschien met z'n drieën kunnen gaan runnen.

Van je hobby je werk maken is voor velen een droom en die is voor mij nu uitgekomen. We werken met een groot team van topmensen om ons heen die helpen onze Baitsolutionsdroom te verwezenlijken.

 

Ik zou aan iedereen willen meegeven, blijf plezier houden in je visserij, laat je niet gek maken door vangsten of verhalen van anderen, en doe je eigen ding.

En als er een kans op je pad komt om je droom waar te maken, grijp hem en GO FOR IT!!!

See you on the bankside of bij Baitsolutions.

 

Ray Abels

Reacties

  1. Maurice abels Maurice abels

    Hallo Broer, Ik wens je heel veel geluk met die knollentrekkers :-). Je zit in mijn hart dat weet je en jouw geluk is mijn geluk. En nu knopen met die handel.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »