Gratis verzending vanaf 70 euro binnen NL. | Binnen 1-2 werkdagen verzonden | België vanaf 100 euro gratis verzonden
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

We introduceren Mikai

  • Geplaatst op
  • Door Mikai Meinen
  • 5
We introduceren Mikai

Wie ben ik?
Ik zal mij even voorstellen. ik ben Mikai, ik ben 16 jaar en ik heb een samenwerking met Baitsolutions en ik vis op karper sinds ik 11 jaar was. Toen ik 13 was pakte ik het karpervissen serieuzer op.

 

Baitsolutions Mikai Meinen

 

Wie ben ik?

Ik zal mij even voorstellen. ik ben Mikai, ik ben 16 jaar en ik heb een samenwerking met Baitsolutions en ik vis op karper sinds ik 11 jaar was. Toen ik 13 was pakte ik het karpervissen serieuzer op. Inmiddels is mijn interesse zelfs zo ver opgelopen dat ik de opleiding Sportvisserij & Waterbeheer met alle plezier in Zwolle volg. Daar leer ik elke dag dingen bij die ik kan toepassen tijdens mijn eigen visserij; het gedrag van vis maar ook heel veel over de bodem en het water.

 

Voerstrategie

Omdat op de vele wateren waar ik vis veel dressuur zit is het lastiger om de vis te vangen. Ik zal nu wat vertellen over met mijn zomeraanpak.

Graag vis ik met de Sectsaction boilies en pellets van Baitsolutions. Voor de instant sessies gebruik ik ook graag de Royal Flush boilies en pellets. Op de putjes/kanalen rondom mijn woonplaats wordt dus veel gevist. Er ligt veel voer in het water en de putjes zijn niet groot. Mijn voerstrategie is dan ook vrij rustig. Af en toe voer ik wel eens van tevoren, maar merendeels vis ik instant. Omdat er al zoveel gevoerd wordt voer max 10 bollen in en een klein handje partikels bij putjes of oude kanalen en een halve Kg bij grotere kanalen. Dat ze op mijn voerplekje worden gevangen zal ik niet snel bang voor zijn. De karper zal op een gegeven moment wel weten met welke smaak ze worden gevangen. Ik zal daarom ook eerder een andere pakken waarmee ze niet worden gevangen. Als je dit ritme elke dag aanhoudt, zal je zien dat dit potentie kan hebben.

 

Baitsolutions Mikai Meinen

 

Merendeels vis ik dus instant sessies. Dan gaat er net zoveel in als wanneer ik voorvoer. Op deze plekken ligt vrij veel voer en de vis zal er ook van afwijken. Er gaat daarom altijd een hengel een tot twee meter van mijn voerplek af. Ik voer pas meer zodra ik meer activiteit in het water zie en ik vis vang.

 

 

In de winter verander ik het niet heel veel. Als ik in de winter ga voeren is het de helft minder van wat ik in de zomer voer. Dit geld ook voor de instant sessies.  Graag vis ik in de winter ook met de Sectsaction pop-ups van Baitsolutions. Alleen vis ik nu wel op het voer vanwege de watertempratuur. De vissen bewegen nauwelijks en azen maar kort. Dus die vis moet je zoeken. Niet alleen met je hengel op verschillende plekken gooien. Maar ook kijken, kijken en kijken. Vaak merk ik dat de activiteit komt in de schemering tot het nacht word. Waar ik activiteit zie, gaat een hengel voorzichtig heen. Het pakt natuurlijk niet altijd goed uit, maar dit heeft mij honderd procent meer vis opgeleverd in de winter.

 

Hookbait/systemen

En dan je aas en je systeem. Toch een van de belangrijkste benodigdheden. Regelmatig zie ik in de zomer dat er met van alles word gevist. Van snowman tot chodrig tot fakefood. Dat gaat er bij mij amper in. Tachtig procent van de vissen vang ik op een single hookbait in de zomer. Daarom heb ik ook een heel goed, onderscheidend aas nodig. Af en toe vang ik ook op partikels maar merendeels voer ik daar alleen mee.

 

Winterrig Mikai Meinen

Winter rig

 

Zomer Rig Mikai Meinen

zomer Rig

 

 Ik vis met een visveillig systeem. In dit geval met een safety leadclip system van Baitsolutions of toch het meest veillige, een heli system. Deze systemen zorgen ervoor wanneer je een lijnbreuk hebt, de leader en hoofdlijn door het systeem gaat en de vis alleen nog met het onderlijn zal zwemmen bij lijnbreuk.

 

Rigtalk

Je onderlijn. Een van de onderdelen die goed moet zijn om vis te vangen. Mijn onderlijn bestaat uit wide gape haak maat 4. In dit geval de Classic Claw Hook van Baitsolutions. Met een stukje krimpkous erom heen. Graag kies ik hiervoor omdat het een goede houvast heeft en de vissen hier niet allemaal mooie bekken hebben. Dit zorgt ervoor dat de haak alsnog goed haakt en je de vis niet verder beschadigt. Mijn onderlijnmateriaal bestaat uit Strip-Wire van Baitsolutions waarvan de eerste 5 centimeter gestript is. bij de overgang van het gestripte zit een knijploodje die alles goed op de bodem houd. Mijn onderlijn is in de zomer vrij lang. De gedresseerde vissen azen goed en gaan zelfs met de bollen spelen om te kijken welke wegrolt/beweegt. Diegene die wegrolt of beweegt pakken ze en die strak blijven liggen niet. Dan helpt de lengte van mijn onderlijn mee zodat mijn haakaas wegrolt/beweegt.

 

In de winter vis ik graag wat korter vanwege het aasgedrag van de vis. Ze azen veel trager waardoor een lange onderlijn in de weg zal zitten. in de winter vis ik graag met een onderlijn van een centimeter of 10 met een shot on the hook. Dit is met een Super Strong hook maatje 4 met een line aligner. De ideale rig voor mij in de winter. In dit geval de kant en klare winterrig van Baitsolutions

 

Spiegelkarper Mikai Meinen

 

Hengels uit

Hoe bepaal ik waar mijn hengels moeten liggen? Vaak zijn er hotspots waar mensen heen liggen en daar gaat natuurlijk een hengel heen. Maar vaak wijk ik daar ook van af. Als een boompje een hotspot is, leg ik mijn hengels niet naar het boompje toe maar er een meter of vijf tot tien naast. De vis gaat op een gegeven moment niet meer op het voer liggen maar ernaast. Omdat de vis weet dat ze daar worden gevangen. Vaak merk ik dat deze hengel ook gewoon afloopt. Niet teveel voer erbij een gaan! Doe dus anders dan de rest!

 

Veel succes met de vangst en vang een bak!!!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »